שיתוף:

8 טיפים איך לבחור את המועמד המושלם לחברה שלך

קיבלת מאות קורות חיים, עשית סינון, שוחחת טלפונית עם ה”מתאימים” ביותר ואף נפגשת עם חלקם. ועכשיו ללא ספק נשאלות שאלות רבות – איך למצא את המועמד ואת המועמדת הטובים ביותר לתפקיד ולחברה שלנו?  ובמידה ועשינו את כל השלבים לפי “הספר”, איך אדע שזהו המועמד/ת הטוב ביותר?

אספתי מספר טיפים שיעזרו לך בתהליך הגיוס. שיסייעו להערכת מועמדים במהלך שלבי הראיונות ולבחירת המועמד/ת המתאים/ה ביותר.

1. הקשבה של 360 מעלות

תתפלאו כמה מידע וכמה נוכל ללמוד על מועמד אם רק נקשיב לו.

  • כיצד הם בוחרים להציג את עצמם? מה הם אומרים ומה לא. שימו לב על אילו נקודות הם נותנים דגש רב יותר – על העבר הרחוק או על העשייה שלהם האחרונה? האם הם מדברים עם חיבור לתפקיד? אלו שאלות נשאלות?
  • שפת הגוף – הקשבה לשפת הגוף שלהם. לרוב הדברים שאינם נאמרים בקול יכולים לתת לנו מידע רב וחשוב. הסתכלו על תנועות הידיים, קשר עין, חיוך, רוגע או נעים באי נוחות על הכיסא? נגיעות מרובות בשיער – מעידות על לחץ גבוה. נגיעות מרובות באזור האף – מעידות על אמת חלקית. שפת הגוף של המועמד יכולה לתת תובנה כיצד הם מרגישים, תחושת אמינות, פתיחות,  ואף על רמת עניין בתפקיד המוצע.

2. התמקדו בחוויות והישגים ספציפיים – שיטת S-T-A-R

כמראיינים, אחת השיטות להקשיב לתיאורים של מועמדים בחוויות והשגי עבר היא שימוש בשיטת S-T-A-R (תיאור מצב, חיבור ליעד, פעולה , וסיכום התוצאה).  זוהי דרך מצוינת להקשיב לתובנות (מיקוד עיקר- טפל, דגשים, חיבור למטרה) לגבי חוויות העבר והישגים חשובים.

3. . מוסר העבודה והיחס שלהם

שימו  לב להתייחסות לקשיים של המועמד/ת בעבר, בעיקר מול עמיתים או צוות הנהלה. שאלו שאלות כיצד התמודד/ה המועמד/ת עם עומסי עבודה, לחץ, החלטות הנהלה, שינוי סדרי עדיפויות ושינויים ארגוניים.

4. למידה

עובדים בעלי פוטנציאל רב נוטים להיות סקרנים מאוד. עם רצון ללמוד ולהוסיף כישורים וכלים חדשים לארסנל הידע שלהם. מועמדים מסוג זה יכולים לצמוח בחברה ולהפוך למשאב יקר, שלא יסולא בפז.

5. קבלו משוב מאנשים אחרים שתקשרו עם המועמד

חשוב גם לקבל משוב ולשאול אנשים שתקשרו עם המועמד מחוץ לראיון הרשמי . כיצד התייחס/ה המועמד/ת למשל, לעובד דלפק הקבלה שקיבל את פניו? אם הם קיבלו סיור במשרד, מה היה הרושם הראשון ממי שפגשו את המועמד לזמן קצר?

6. פרויקט או בעיה לפתרון

הרעיון לתת למועמדים פרויקט לעשיה או בעיה להתמודדות יותר נוגעת ללמידה כיצד המועמדים ניגשים לבעיה, דרכי התמודדות וחשיבה. התוצאה הסופית היא פחות המטרה במקרה זה.

7. שימו לב לשאלות

רוב המועמדים ישאלו שאלות לגבי התפקיד, לגבי החברה ועוד. האם השאלות ענייניות? האם השאלות הן חזרה על מידע שכבר נמסר להם? האם תוכלו לקבל אינדיקציה לגבי רמת ההתלהבות מהתפקיד? תוכלו לקבל מידע משמעותי לגבי רמת העניין שלהם והאופן שבו הם מאבחנים בעיות ונתונים ועוד.

שאלות התלהבות

רוצים ללמוד עוד על המועמדים? נהלו עימם שיחה פתוחה. נושאי שיחה שהמועמדים מרגישים בנוח ובטוח לדבר עליהם במהלך הריאיון. סביר יותר שתקבלו התרשמות שונה בדרך זו.

8. שאלות

לפני כל חתימה עם מועמד/ת, שאלו את עצמכם את 5 השאלות הבאות:

  • האם המועמד/ת מסוגל לבצע את העבודה?
  • האם יש לו/לה מוטיבציה לבצע את התפקיד?
  • האם מעניין אותו/אותה ללמוד כישורים חדשים?
  • האם אני סומך/ת על המועמד/ת (נתפס אמין בעייני)?
  • האם ישתלב/תשתלב בקלות בצוות שלי?


הקפידו להסתכל מעבר למיומנויות המקצועיות של המועמדים. וההתרשמות מהם על הנייר. המועמדים הטובים ביותר יהיו בעל הכישורים אך גם בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר לצמיחה עם ובתוך הארגון שלכם.

הישארו מעודכנים

מאמרים נוספים מהבלוג

צרו קשר לקביעת פגישת היכרות

אשמח להיפגש עמך לפגישת מיקוד עסקית בת 90 דקות, שהיא למעשה פגישת ייעוץ ללא עלות וללא כל התחייבות מצידך

פגישת ייעוץ חינם!

השאירו פרטים עכשיו וקבלו
פגישת ייעוץ מקצועית ללא עלות